ЩО ЗМІНИЛОСЯ В "ОСКАРІ"?

Все змінюється. Змінилися цьогоріч і правила вручення премії "Оскар".
Що нового нас очікує 25 квітня?
Отож...
[барабанний дріб]
                                       
Зміни до Оскарівських правил
1. Дату проведення церемонії перенесено з 28 лютого на 25 квітня. За всю історію таке траплялося тільки тричі: 1938 рік - повені в Лос-Анджелесі, 1968 - вбивство Мартіна Лютера Кінга та 1981 - спроба вбивства Рональда Рейгана.
2. Вперше в історії на "Оскар" мають право номінуватися фільми, які вийшли на стрімінґових платформах, але прем'єри яких транслювалися у кінотеатрах.
3. За фільми у категорії "Кращий міжнародний фільм" учасники матимуть можливість проголосувати на відкритій стрімінґовій платформі.
4. Кількість номінацій зменшилася з 24 до 23. Вперше об'єдналися в одну категорію "Кращий звук" та "Кращий монтаж звуку" на прохання «Sound Branch».
5. Щоб фільму потрапити у номінацію "Краща музика до фільму", необхідно, аби було 60% авторської музики. А у франшизах і сиквелах - 80% нової музики.

Додаткові новини
1. Продюсерами цьогорійної церемонії обрано Джессі Коллінза, Стейсі Шер та Стівена Содерберга.
2. Щорічну особливу нагороду імені Джина Гершолта отримали американський актор, режисер, продюсер і сценарист Тайлер Перрі та "Motion Picture & Television Fund".

Ще ґрандіозна новина!
Нарешті 30 квітня 2021 року відбудеться урочисте відкриття музею "Academy Museum of Motion Pictures" (музей кіно). Координатор проєкту - Том Генкс.

Коментарі