"ОСКАР": ТЕОРІЯ ЗМОВИ


Кохані кіномани і кіновуманки! Маємо з вами серйозну подію 9 лютого – 92-у церемонію вручення «Оскар»! Дійство таке треба обов’язково обговорити!
Кіноакадемія вже розмістила списки основних номінантів.
Знайомимося!
Найкращий фільм:
"Джокер"
"Ірландець"
"1917"
"Одного разу в Голлівуді"
"Аутсайдери"
"Кролик Джоджо"
"Маленькі жінки"
"Шлюбна історія"
"Паразити"
Найкраща режисура:
Сем Мендес ("1917")
Мартін Скорсезе ("Ірландець")
Тодд Філліпс ("Джокер")
Квентін Тарантіно ("Одного разу в... Голлівуді")
Пон Джун Хо ("Паразити")
Найкраща чоловіча роль:
Хоакін Фенікс ("Джокер")
Адам Драйвер ("Шлюбна історія")
Леонардо ді Капріо ("Одного разу в... Голлівуді")
Антоніо Бандерас ("Біль та слава")
Джонатан Прайс ("Два Папи")
Найкраща чоловіча роль другого плану:
Бред Піт ("Одного разу в... Голлівуді")
Джо Пеші ("Ірландець")
Аль Пачино ("Ірландець") 
Ентоні Гопкінс ("Два Папи")
Том Генкс ("Чудовий день у нашому районі")
Найкраща жіноча роль:
Синтія Еріво ("Гаррієт")
Сірша Ронан ("Маленькі жінки")
Шарліз Терон ("Секс-бомба")
Рене Зеллвегер ("Джуді")
Скарлетт Йоганссон ("Шлюбна історія")
Найкраща жіноча роль другого плану:
Скарлетт Йоганссон ("Кролик Джоджо")
Лора Дерн ("Шлюбна історія")
Марго Роббі ("Секс-бомба")
Кеті Бейтс ("Річард Джуелл")
Флоренс П'ю ("Маленькі жінки")
Правило про те, що «Золотий глобус» є репетицією «Оскара» не завжди діє. Адже ми з вами пам’ятаємо історії, коли на «Оскарі» ставалося все не так, як гадалося.
Тому давайте мислити логічно, стратегічно і традиційно для «Оскара»! Бо так, «Оскар» має свої класичні правила і тактику, які використовує при розподіленні статуеток.
Розглянемо окремо кожну з номінацій.
«Найкращий фільм». Отож, на хвилі хайпу «Джокер» потрапив в 11 номінацій! То – колосальна цифра. Але, гадаю, отримає він не багато. У списку можна знайти сильніші фільми. І що найважливіше – фільми, які стратегічно більше «пасують» під «Оскар». 
До прикладу, «1917» - фільм на воєнну тематику. Такі фільми вже кілька років не отримують нагород, адже у Кіноакадемії приділяють увагу тому кіно, яке сповідує більш актуальні теми. За цим принципом у 2017 році проіґнорували воєнну драму Мела Ґібсона «З міркувань совісті», а в 2018 – «Дюнкерк». Цього року обійти увагою воєнну драму, думаю, не вийде. 
Є ще один фільм-претендент, який заслуговує уваги. Це – «Маленькі жінки». А чому? Фільм про жінок, знятий режисеркою-жінкою! Це ж бінґо! Я, як феміністка, тільки за. Бо давно пора розбавити той патріархальний Голлівуд жіночою силою і показати, що жінка може і вміє створювати достойну професійну конкуренцію чоловікам. А то до сьогодні єдиною жінкою, яка не тільки номінувалася на «Оскар», а й отримала його за кращий сценарій, є Софія Коппола (так, дочка того самого Кополли та кузина Ніколаса Кейджа). 
Не варто виключати з кола претендентів південнокорейський фільм «Паразити». По-перше, фільм – справді крутий! По-друге, то щось новеньке не тільки для «Оскара», а й для голлівудського кінематографу. Можливий варіант рокіровки, як у 2019 році з «Ромою»: фільм Альфонсо Куарона номінувався у двох категоріях – найкращий фільм та найкращий фільм іноземною мовою. «Ромі» вручили статуетку за перемогу у другій номінації. Відтак головну перемогу віддали таки «своєму» фільму – гіперактуальній «Зеленій книзі».
Зважаючи на усі теорії змови (звичайно, здебільшого видумані мною ж) я ставлю на «1917».
Найкраща режисура. От саме у цій категорії має шанси Пон Джун Хо зі своїми «Паразитами». Можливо, станеться чудо, і Скорсезе подарують другу статуетку. «Ірландець» заслужив увагу, як-не-як... Хоча, знаєте, Тарантіно – то вам теж не якийсь там прохідний маленький режисерчик… Ех, хочеться інтриги!
Найкраща чоловіча роль. Цей пункт можна не обговорювати. Саме в ній – жодної інтриги. Всім усе ясно і прозоро до неможливості.
Найкраща чоловіча роль другого плану. Буду щаслива, якщо «Оскара» вручать Бреду Піту. От заслужив він на того позолоченого чоловічка! Бред Піт сьогодні як то вистояне, а від того – смачніше, дороге вино. Нарешті він дозрів як актор. І я тішуся, що бачу в ньому не лише мімімішну усмішку і красиві очі, а й життєвий досвід, талант та мотивацію. Якщо раптом Бред Піт пролетить, як десятиліття пролітав його дружбан Лео, буде неприємно, але, врешті, очікувано. Тоді прозапас я ставлю на Джо Пеші. От став він моїм улюбленцем цьогоріч! Але я – не Кіноакадемія, бо Кіноакадемія швидше вручить перемогу Аль Пачіно.
Найкраща жіноча роль. Битимуться на смерть Рене Зелвеґер та Скарлет Йогансон. Швидше за все, статуетка потрапить у руки Рене Зелвеґер, яка зіграла роль Джуді Ґарленд – голлівудської зірки середини 20 століття, яка померла від передозування в молодому віці. Я бачила обидва фільми і скажу чесно, що віддала би нагороду Скарлет Йогансон. Хоч мої особисті вподобання більше належать Рене (навіть після невдалих пластичних операцій). Шкода, що немає Меріл Стріп. Не треба було би вибирати.
Найкраща жіноча роль другого плану. Якщо Рене Зелвеґер вручать головну нагороду, то було би добре, якби Скарлет Йогансон отримала цю. Бо дуже нечасто в історії «Оскара» буває, коли претендент/-ка номінується водночас у двох категоріях. Ой, але це – тільки мої мрії. Бо «Оскар» додому повезе Лора Дерн.
Ось такі мої прогнози. А які ваші?

Коментарі