У GIVENCHY НА СНІДАНОК ДО TIFFANY & Co...







Чи здогадаються завзяті кіномани та кіноманки за основними фактами з життя неординарної особистості, про кого я сьогодні писатиму?
І так…
Починаймо! 
➤ Народилася у столиці Бельгії
➤ Її предками були англійські монархи
➤ Отримала консерваторську освіту та захоплювалася балетом
➤ За першу відому головну роль одразу ж нагороджена премією «Оскар»
➤ Допомогла стати знаменитим дизайнеру Юберу де Живанші, одягавши у фільмах тільки його костюми
➤ Входить до трійки найвеличніших актрис американського кіно за версією Американського інституту кіномистецтв
➤ Удостоєна театральної нагороди «Тоні» за роль у бродвейській постановці
➤ Була міжнародним послом доброї волі ЮНІСЕФ та займалася проблемами дітей у найбідніших країнах світу
➤ Нагороджена Президентською медаллю свободи та посмертно - Гуманітарною премією імені Жана Гершолта за допомогу людству
➤ Ім’я при народженні - Одрі Кетлін Растон

От, напевно, після останнього факту у списку ви здогадалися, що мова йде про талановиту, сильну, мужню, оригінальну, добру і незабутню Одрі Гепберн.
Ось вам тільки мала частина її фільмів різних жанрів, завдяки яким ви відкриєте/почерпнете/переконаєтеся/надихнетеся/перевірите/насолодитеся і ніколи не зможете забути. Ви будете сміятися/співпереживати/плакати/захоплюватися та знову і знову повертатися до фільмів з Одрі.

1. Романтична комедія «Римські канікули» («Roman Holiday», 1953), за роль у якій Гепберн отримала єдиний у кар'єрі «Оскар». Режисер - Вільям Вайлер.
2. «Дитяча година» («The Children's Hour», 1961) - перша в історії кінематографу драма, у якій режисер Вільям Вайлер підносить тему сексуальної орієнтації.
3. Найзнаменитіша мелодрама про дитяче бажання бути щасливою «Сніданок у Тіффані» («Breakfast at Tiffany's», 1961). Режисер – Блейк Едвардс.
4. Мелодрама «Сабріна» («Sabrina», 1954). Режисер – Біллі Вайлдер. Інтерпретація історії про Попелюшку, яку надалі так любитимуть у Голівуді.
5. Мюзикл «Моя чарівна леді» («My Fair Lady», 1964) у режисурі Джорджа К’юкора на основі відомої п’єси Бернарда Шоу «Пігмаліон».
6. Психологічний трилер «Дочекайся темряви» («Wait until dark», 1967) Теренса Янга, за роль у якому Одрі востаннє (вчетверте) номінували на премію «Оскар».
7. «Історія монахині» («The Nun's Story», 1959) – драма Фреда Ціннемана, основою якої є реальна історія про монахиню-медсестру, яка зреклася сану, бо не змогла допомагати пораненим ворогам під час Другої світової війни.
8. Комедійний мюзикл «Забавне личко» («Funny face», 1957) культового режисера свого часу Стенлі Донена, у якому Одрі Гепберн зіграла з Фредом Астером. 

Пропоную посилання на фільми в українському перекладі або ж мовою оригіналу. Фільми, озвучені іншими мовами, шукайте самі.
Зичу задоволення від перегляду!

Коментарі